fbpx

Game Designer

Om Utbildningen

Branschen behöver Game Designers!

Oavsett om det är game/level design, gameplay design, scripting, quality assurance (speltestare) eller producent som du är mest intresserad av att fördjupa dig inom, kommer detta program att förbereda dig för industrin genom praktisk undervisning i spelutveckling.

Vi förbereder dig inför en karriär inom spelbranschen! 

Utveckla kärnkompetens i spelutveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare.

Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (speldesign, spelprogrammering, speltest, projektledning) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska utvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

Utbildningsplan

Introduction to Unity
15YHP / 3v
Game project 1
10YHP / 2v
Board Game Design
15YHP / 3v
Advanced Game Design
15YHP / 3v
Narrative Design
15YHP / 3v
Prototyping in Unity
10YHP / 2v
Game project 2
20YHP / 4v
Introduction to Visual Scripting
25YHP / 5v
Level Design and World Creation
25YHP / 5v
Quality Assurance (QA) in Game Production
10YHP / 2v
Game project 3
35YHP / 7v
User Experience and Interaction Design
10YHP / 2v
Prototyping in Unreal Engine (UE4)
10YHP / 2v
Game project 4
20YHP / 4v
Market Analysis, CV and Portfolio
15YHP / 3v
Degree Project
50YHP / 10v
Internship (LIA)
150YHP / 30v
TOTAL
450YHP / 90v

Terminstider

De flesta terminer är olika långa och det är viktigt att du rapporterar rätt tidsperiod och rätt YH-poäng till CSN. Varje studievecka motsvarar fem (5) yh-poäng, dvs varje dag motsvarar en (1) yh-poäng, förutsatt att du löpande klarar dina kurser med godkända resultat.

Terminstider
HT21 6 Sep – 24 Dec
VT22 10 Jan – 24 Jun
HT22 8 Aug – 16 Dec
VT23 9 Jan – 11 Aug

Hur ansöker du

Ansökningsperiod

Ansökan är normalt öppen perioden feb-maj, men kan förlängas om det finns platser kvar. Du klickar på knappen ”ansök nu” på hemsidan. Då slussas du vidare till vårt antagningssystem. Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov. Därefter får du en bekräftelse från oss.

 

Urval

Om vi får fler ansökningar än vi har platser inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver. Se information om urvalsprov nedan.

 

Behörighet

Du som har en gymnasieexamen med Eng 6 eller motsvarande kunskaper uppfyller de formella behörighetskraven för utbildningen.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller inom relevant yrkesområde. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen.

Genom att klicka på ”Ansök nu”-kommer du vidare till vår ansökningsportal där du kan läsa mer. Läs mer när du klickar på ”Ansök Nu”-knappen.

 

Urvalsprov

Ditt arbetsprov bör syfta till att visa din potential i en bredare skala inom design som juniorspelutvecklare. Visa upp dina starkaste färdigheter genom att skapa ett litet spel och förklara processen bakom det.

· Visa upp ett litet spel du har skapat och inkludera alla assets och designs, images, gifs, playthrough videos, flowcharts, in-editor captures, etc, som du tycker är relevanta för spelproduktionen.

· Förklarande text om ditt arbete samt beskrivning av din skapandeprocess.

Format:

Skrivet på Engelska Spara i PDF-format

Max 10 sidor långt Namnge filen förnamn_ efternamn.pdf

 

Bedömning:

Urvalsprovet bedöms och poängsätts enligt följande kriterier:

· Visualiseringsförmåga – mäter den artistiska förmågan att uttrycka sig genom bild och text.

· Tekniskt kunnande – hur väl behärskar den sökande datorn som verktyg.

· Branschrelevans -mäter det presenterade innehållets relevans för spelindustrin och spelutveckling.

CSN

Utbildningen är CSN-berättigad. Du kontaktar själv CSN med förfrågan om studiemedel. Gå in på www.csn.se.

Så snart du har fått ditt antagningsbesked kan du ansöka om studiemedel från CSN. Behöver du intyg från skolan så kontaktar du din utbildningsledare. Skolan rapporterar löpande till CSN att du fullföljer dina studier. Du får dina YH-poäng löpande efter godkända kurser och är därigenom berättigad till fortsatt studiestöd. Om du inte fullföljer dina studier behöver du omgående meddela detta till CSN. Avtalet mellan dig och CSN är inget som skolan ansvarar för, men vi hjälper dig gärna när du behöver intyg eller har frågor. Kontakta din utbildningsledare.

Karriär

Spelbranschen i Sverige tillhör världens starkaste och snabbast växande spelkluster.  Såväl de globala spelbolagen som många kreativa indiebolag och startups etablerar sig här.

Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är; Speldesigner, Spelutvecklare, Level Designer, Game Designer, Speltestare / Quality Assurance, Spelproducent, Technical designer

Ledningsgrupp

Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer kvalitet, samt fattar beslut om antagning och examinering. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin. En eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går på utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Ledningsgruppen uppdateras innan utbildningsstart.

Utbildningsledare

Utbildningsledare

Per Myrén

Head of Development

per@cmeducations.se +46 709 692 452

Välj ort

Stockholm
Boden
Du har bytt hemsida från Cmeducations till Futuregames
Tillbaka till Cmeducations,
Vi använder cookies för att ge er den bästa användarupplevelsen.