Oavsett om det är gameplayfunktionalitet, fysik, AI eller verktyg som du är mest intresserad av att specialisera dig på för spelutveckling, kommer det här programmet att få dig in i branschen med trovärdighet genom praktisk utvecklingserfarenhet inom programmering.
”Lärande genom att testa, lärande genom reflektion”
Utveckla kärnkompetens inom spel- och IT-utveckling genom att lära dig av branschfolk och lärare från ledande företag i branschen.
Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive utrustning och relevant programvara där du växer och bygger upp dina färdigheter tillsammans med duktiga klasskamrater och seniora spelutvecklare på Futuregames.
Du kommer aktivt att delta i intensiva spelprojekt tillsammans med kurskamrater från våra andra program som löper samtidigt, t.ex: Indie Game Developer, Game Designer, Game Artist och QA/Game Testers, där du kommer att simulera professionella projekt för att spegla verkligheten när du arbetar i spelindustrin och förbereda dig för en progressiv karriär inom kreativitet.
Vi vill skapa pragmatiska individer med ett balanserat och brett perspektiv, stark förmåga att arbeta tillsammans, ledarskapsförmåga och proaktiv attityd.
Videospelsbranschen behöver dig.
Vi har nära arbetsrelationer och har ett direkt samarbete med spelindustrin. Några av dessa företag och studior är King, Avalanche Studios, Ubisoft, EA DICE, Fatshark, Paradox Interactive, Starbreeze Studios, Glorious Games Group, Uprise, NEAT Corporation, Epic Games, Really Interactive och listan kan göras längre.
Uppe i norra Sverige där våra campus ligger i Boden och Skellefteå får vi stöd av solida affärsekosystem som arbetar med en hållbar modell, till exempel Boden Game Camp och Arctic Game Lab. Boden Game Camp är ett ekosystem för varje individ och företag att lära sig, växa och frodas i Boden. De kan vara starten eller acceleratorn för din karriär inom spelindustrin.
Lyssna inte bara på oss, ladda ner och läs Game Developer Index 2021 här för att få mer information om spelindustrin i Sverige.
Översikt över lärandemålen efter avslutad utbildning
Behörighetskrav
De flesta perioder har olika längd och det är viktigt att du rapporterar rätt tidsperiod och rätt antal Yh-poäng till CSN. Varje studievecka motsvarar fem (5) YH-poäng, dvs. ett (1) YH-poäng per dag. Detta under förutsättning att du kontinuerligt klarar dina kurser med godkända resultat.
31 augusti är sista dagen för att skicka in en sen anmälan till utbildningarna i Skellefteå och Boden. Sista ansökningsdatumet har passerat för utbildningen i Stockholm.
Om du är intresserad av att studera på utbildningen i Stockholm kan du skicka en intresseanmälan längst upp i boxen på högra sidan på hemsidan.
Om du vill ansöka som internationell student går du till vår sida för internationella studenter för att läsa igenom ansökningsprocessen.
Vill du ha svar på dina frågor?
Anmäl dig till vårt Öppna hus och prata med oss direkt.
Ansökningsprocessen för nordiska studenter
För att betraktas som en nordisk student som är berättigad till gratis YH-utbildning måste du ha ett personnummer och uppfylla minst ett av följande kriterier:
1). Vara medborgare i Sverige, Island, Norge, Danmark, Danmark, Finland eller något av de tillhörande territorierna.
2). Ha permanent uppehållsrätt i något av de länder som nämns ovan.
3). Ha tillfällig uppehållsrätt i Sverige under hela programmets löptid. Du kan bli ombedd att ladda upp bevis på din uppehållsrätt.
Din uppehållsrätt får inte vara beroende av dina studier vid Futuregames. Observera att Futuregames inte kan erbjuda nordiska studenter något slags stöd för invandring.
Svenska studenter kan få ekonomiskt stöd (från CSN) under sin studietid. Kontrollera här eller kontakta CSN direkt. För dig som söker från Norge, Danmark, Island, Finland och Färöarna bör du kontakta din lokala utbildningsstödsleverantör.
Ansökningsprocess för internationella studenter
Om du vill ansöka som internationell student går du till vår sida för internationella studenter för att läsa igenom ansökningsprocessen. Där finns information om programmet, t.ex. om terminsavgifter, stipendier, visum och tillstånd samt boende.
Om du behöver mer information kan du skicka ett e-postmeddelande till international@futuregames.se.
Urvalsprocess
Krav för att ansöka
När du ansöker måste du ange var du vill studera. Utbildningen till spelprogrammerare erbjuds i Stockholm, Boden och Skellefteå.
Observera!
Ditt CV, personliga brev och dina arbetsprover måste vara skrivna på engelska.
Urvalsprocess
Antagningsprocess
Arbetsprov för ansökan om spelprogrammerare
Vad ska skickas in?
Format?
Är det obligatoriskt att ha tekniska förkunskaper?
Futuregames kommer att bedöma ditt arbetsprov inom följande tre områden:
Utbildningen är CSN-berättigad. Du kontaktar själv CSN med förfrågan om studiemedel. Gå in på www.csn.se.
Så snart du har fått ditt antagningsbesked kan du ansöka om studiemedel från CSN. Behöver du intyg från skolan så kontaktar du din utbildningsledare. Skolan rapporterar löpande till CSN att du fullföljer dina studier. Du får dina YH-poäng löpande efter godkända kurser och är därigenom berättigad till fortsatt studiestöd. Om du inte fullföljer dina studier behöver du omgående meddela detta till CSN. Avtalet mellan dig och CSN är inget som skolan ansvarar för, men vi hjälper dig gärna när du behöver intyg eller har frågor. Kontakta din utbildningsledare.
Karriär och anställningsbarhet
Varje utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer utbildningens kvalitet och fattar beslut om antagning och examination. Ledningsgruppen sammanträder två gånger per termin. En eller flera elever från klassen väljs också ut för att ingå i styrelsen som representanter för klassen.
Ledningsgruppen kan bestå av representanter från industrin, näringslivet, skolledningen, det offentliga skolväsendet, universitet/högskolor, branschorganisationer och studenter. En av nämndens viktigaste uppgifter är att se till att utbildningen uppfyller arbetsmarknadens behov av kvalificerad arbetskraft.