fbpx

Boden

QA / Game Tester

Om Utbildningen

Branschen behöver speltestare!

Lär dig kvalitetssäkra spel- och digitala produktioner genom systematiska tester där processen planeras, genomförs och dokumenteras. Genom att förstå bakomliggande faktorer, tänkbara följdfel och avvikelser kan problem enklare återskapas och avhjälpas.

 

Vi förbereder dig inför en karriär inom spelbranschen

Utveckla kärnkompetens i spel- och itutveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare på Boden Business Park. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen hos oss: Indie Game Developer, Game Designer, Game Artist och Game Programmer C++/C där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska medarbetare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

Spel – och IT-Branschen i Norr Behöver dig

Futuregames har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Utbildningsplan

Användbarhetstestning
15YHP / 3v
Belastningstestning
10YHP / 2v
Examensarbete
20YHP / 4v
Grundläggande kvalitetssäkring och teori
15YHP / 3v
Kvalitetssäkring för appar och spel utvecklade för webb
25YHP / 5v
Kvalitetssäkring för Konsolspel
30YHP / 6v
Kvalitetssäkring för Mobila enheter
25YHP / 5v
Lärande i Arbete (LIA)
100YHP / 20v
Spel- och mjukvarutestare i vardagen – Soft Skills
15YHP / 3v
Regressionstestning
5YHP / 1v
Specialisering – individuell fördjupning QA
20YHP / 4v
Teambuilding, gruppdynamik och praktisk introduktion
20YHP / 4v

Terminstider

De flesta terminer är olika långa och det är viktigt att du rapporterar rätt tidsperiod och rätt YH-poäng till CSN. Varje studievecka motsvarar fem (5) yh-poäng, dvs varje dag motsvarar en (1) yh-poäng, förutsatt att du löpande klarar dina kurser med godkända resultat.

Terminstider
HT21 6 September – 23 December (80 YHP, 16 v)
VT22 10 Januari – 24 Juni (120 YHP, 24 v)
HT22 8 Augusti – 16 December (100 YHP, 20 v)

Hur ansöker du

Urval

Om vi får fler ansökningar än vi har platser (20 platser) inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver. Du får normalt ett antagningsbesked eller reservplastbesked via mejl innan midsommar. Du behöver tacka ja inom sju dagar för att behålla din plats.

För att vara behörig behöver du: 

  • Gymnasieexamen eller motsvarande
  • CV och personligt brev (som berättar varför du valt det specifika programmet)
  • Engelska 6 eller bevis på motsvarande kunskaper
  • Matematik 2 eller bevis på motsvarande kunskaper
  • Programmering 1 eller bevis på motsvarande kunskaper
  • Arbetsprov enligt instruktioner nedan

Antagning

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

CSN

Utbildningen är CSN-berättigad. Du kontaktar själv CSN med förfrågan om studiemedel. Gå in på www.csn.se.

Så snart du har fått ditt antagningsbesked kan du ansöka om studiemedel från CSN. Behöver du intyg från skolan så kontaktar du din utbildningsledare. Skolan rapporterar löpande till CSN att du fullföljer dina studier. Du får dina YH-poäng löpande efter godkända kurser och är därigenom berättigad till fortsatt studiestöd. Om du inte fullföljer dina studier behöver du omgående meddela detta till CSN. Avtalet mellan dig och CSN är inget som skolan ansvarar för, men vi hjälper dig gärna när du behöver intyg eller har frågor. Kontakta din utbildningsledare.

Karriär

Spelbranschen i Sverige tillhör världens starkaste och snabbast växande. Genom Futuregames och Boden Business Park växer spelklustret i Boden med många spelbolag som etablerar verksamhet här.

Exempel på titlar och yrkesroller för dig framöver är; Speltestare, QA , Mjukvarutestare, Systemtestare, Testledare IT.

Ledningsgrupp

Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer kvalitet, samt fattar beslut om antagning och examinering. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin. En eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går på utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Ledningsgruppen uppdateras innan utbildningsstart.

Utbildningsledare

Utbildningsledare

Andrew Allen

Education Leader QA/Game Tester, Webbutvecklare e-handel, Game Artist, Game Programmer, Game Designer

andrew.allen@cmeducations.se +46 722 459 955
Du har bytt hemsida från Cmeducations till Futuregames
Tillbaka till Cmeducations,
Vi använder cookies för att ge er den bästa användarupplevelsen.