Drömmer du om en karriär som projektledare inom spel och IT branschen? Då är den här utbildningen helt rätt för dig. Få erfarenheten du behöver och börja arbeta direkt efter studierna.
Agile metoder och modernt ledarskap
Allt fler spel- och it-företag har behov av projektledare för att leda team och projekt agilt och framgångsrikt. En Project Manager har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Satsa på en framtidskarriär i höst!
Nära samarbete med branchen
Vi har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.
Spelbranchen och industriföretagen behöver dig
Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.
De flesta terminer är olika långa och det är viktigt att du rapporterar rätt tidsperiod och rätt YH-poäng till CSN. Varje studievecka motsvarar fem (5) yh-poäng, dvs varje dag motsvarar en (1) yh-poäng, förutsatt att du löpande klarar dina kurser med godkända resultat.
Ansökan
Ansökan, urval och antagning Ansökan är normalt öppen perioden feb-maj, men kan förlängas om det finns platser kvar. Du klickar på knappen ”ansök nu” på hemsidan. Då slussas du vidare till vårt antagningssystem. Där fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov.
Urval
Därefter får du en bekräftelse från oss. Om vi får fler ansökningar än vi har platser (fn25 platser) inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver. Du får normalt ett antagningsbesked eller reservplastbesked via mejl innan midsommar. Du behöver tacka ja inom fem arbetsdagar för att behålla din plats.
OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.
YH-utbildningar leder till jobb, enligt statistiken får 9 av 10 anställning efter examen. Din kompetensprofil och nya arbetsroll är eftertraktad på arbetsmarknaden. Changemaker Educations mäter varje år hur många som fått anställning sex (6) månader efter examen och rapporterar resultatet till MYH.
Yrkesrollen är under stark frammarsch och behövs inte bara inom IT, utan även hos andra branscher och inom offentlig verksamhet. Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är;
Project Manager IT & Games
Agile Project Manager
Agile Project Leader
Agile Coach
Scrum Master
Process Leader
Team Lead
Technical Project Leader
När det gäller lön och karriär rekommenderar vi dig att hålla koll på Lönebarometern
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer kvalitet, samt fattar beslut om antagning och examinering. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin. En eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går på utbildningen.
Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.
Ledningsgruppen består idag av:
Lara Gavina, North Kingdom (ordf.)
Anders Tånger, MindForce GameLab
Jenny Österlund, Paradox Arctic
Andreas Waleij, Zordix
Pär Hultgren, Gold Town Games
Daniel Öhgren, GrandPike
Ida Lindh, Campus Skellefteå
Jens Lundqvist, Lundqvist Trävaru AB
Mattias Wiking, Turborilla
Johan Wallberg, Level Eight
Joel Nordin, Coldwood Interactive
Linus Johansson, North Kingdom
Robert Bäckström, Limit Break Studio
Per Myrén, Changemaker Educations / Futuregames