fbpx

Boden

Indie Game Developer – Boden

Om Utbildningen

Indie Game Developer - kickstarta din spelkarriär i Boden!

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio. Boden Game Camp har allt!

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious games, House Of How och Wander Word har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Årliga studieresor och praktik på spelföretag ingår.

Läs mer på Boden Game Camp!

Utbildningsplan

Gameplay and Scripting
4v
Interaction Design
6v
Introduction to Game Development
3v
Level Design and Creation of Environments
6v
Market Analysis, Industry Knowledge and Portfolio
4v
Marketing, Sales and Distribution
2v
Internship
20v
QA – Quality Assurance
4v
Game Design
14v
Game projects 1-5
20v

Behörighet

Ålder

Du ska ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under kalenderåret du startar kursen.

 

Förkunskaper

Vi ställer inga krav på förkunskaper inom området men stort intresse och erfarenhet av spelutveckling och spelproduktion är meriterande för din ansökan.

Terminstider

The program will start on August 16th 2021.

Hur ansöker du

Ansökan 

Ansökan görs via Sunderby Folkhögskolas hemsida

Förkunskaper

Vi ställer inga krav på förkunskaper inom området men stort intresse och erfarenhet av spelutveckling och spelproduktion är meriterande för din ansökan.

Språk

Undervisning sker mestadels på engelska, men svenska förekommer också.

 

Ansökan

Till din ansökan vill vi att du bifogar två dokument:

  • Ett personligt brev på max 1 A4 där du berättar om varför du vill gå utbildningen samt lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter av spelutveckling.
  • En egen spelidé eller spelkoncept på ca 2-3 A4 där du med hjälp av bilder och text beskriver din idé.

 

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till den e-post adress du har lämnat i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du ej har fått besked. Tider för utskick av antagningsbesked.

 

Boende

Boden Business Park erbjuder boende nära skolan. Kontakta Emil Sandberg: emil@bodenbusinesspark.se – 070-280 40 92

CSN

Utbildningen är CSN-berättigad. Du kontaktar själv CSN med förfrågan om studiemedel. Gå in på www.csn.se.

Så snart du har fått ditt antagningsbesked kan du ansöka om studiemedel från CSN. Behöver du intyg från skolan så kontaktar du din utbildningsledare. Skolan rapporterar löpande till CSN att du fullföljer dina studier. Du får dina YH-poäng löpande efter godkända kurser och är därigenom berättigad till fortsatt studiestöd. Om du inte fullföljer dina studier behöver du omgående meddela detta till CSN. Avtalet mellan dig och CSN är inget som skolan ansvarar för, men vi hjälper dig gärna när du behöver intyg eller har frågor. Kontakta din utbildningsledare.

Utbildningsledare

Utbildningsledare

Oskar Pettersson

Head of Education Indie Game Developer

oskar.petterson@cmeducations.se
Du har bytt hemsida från Cmeducations till Futuregames
Tillbaka till Cmeducations,
Vi använder cookies för att ge er den bästa användarupplevelsen.